top of page

Alpesi tenyészállataink

nevelése

Nálunk minden már a nulladik perc előtt  elkezdődik!

Alpesi tenyészanyáink minden igényét próbáljuk kielégíteni, hogy egészséges, jól fejlődő vehemet tudjanak nevelni!

Minden ellésnél ott vagyunk és segítünk a gidáknak, hogy minél hamarabb felszáradjanak, a komfortzónájuknak megfelelő környezetbe kerüljenek és pihenhessenek, majd amint megéheznek rögtön sok tőgymeleg föcstejhez jussanak.

 

Minden gidát egyedileg etetünk (cumisüvegből), így teljes mértékben nyilvántartjuk, hogy ki mennyi tejet vesz magához a szoptatási időszak egésze alatt. Ez nem utolsó sorban azt is jelenti, hogy napi 4-8 alkalommal kéz alatt vannak, ezért ismerjük az állatainkat, kellően szocializáltak lesznek, ami a későbbi tenyésztőmunkát nagyban megkönnyíti, illetve, ha bármi gond adódna, azt egyből tudjuk orvosolni.

Ugye ismerjük az örök igazságú mondást:

Négy hónapos alpesi bak
Négy hónapos alpesi tenyészbak
Két hónapos alpesi bak
alpesi gödölye
alpesi gödölye
alpesi kecske gödölyék

"A gazda szemétől hízik a jószág"

A gidák szoptatása az első 3 napban napi 8 alkalmat, a későbbiekben napi 3 alkalmat jelent! 

 

Mivel az újszülött gidák hőmérsékleti optimuma 25 °C körül van, ezért 3 hetes korukig igényük szerint infra lámpa alá feküdhetnek. A hatása szemmel látható mind a vitalitásukon, mind a növekedésükön.

 

A teljes csapatnak természetesen rendelkezésére áll a jó minőségű szálas takarmány, valamint a magas fehérje tartalmú indítót táp, hogy amint elkezdenek szárazanyagot is felvenni, a legjobb minőségben tehessék, ezzel is elősegítve a bendő megfelelő kialakulását, fejlődését, valamint felnőttkori működését!

 

Mindez a törődés lehetővé teszi, hogy a kiváló genetikai adottságok minden egyednél maximálisan kibontakozhassanak.

bottom of page