Rólunk,

Céljainkról

Gyerekkori állatszeretetünk egészen elhúzódott, hát nem véletlen, hogy az Óvári Akadémián mind a ketten állattenyésztő mérnök szakot végeztünk.

Még az egyetem évei alatt macskatenyésztésbe kezdtünk, aminek kapcsán sok tapasztalatot szereztünk igényes állatok felnevelésében, tartásában és takarmányozásában.  www.esbbengalcat.eu

Az ott szerzett tudást és rutint, most kecsketenyésztésben szeretnénk kamatoztatni, ezért miután 2015-ben elnyertük a fiatal gazdák induló támogatását elindultunk a haszonállattartás csodálatos útján. Mivel tejtermékek előállításával - főleg kecskesajtkészítéssel - foglalkozunk, ezért alapvető volt, hogy nagy tejhozamú kecskefajtát válasszunk tenyészetünk alapjául. Egyetemi ismeretségünk jóvoltából sikerült 10 csodaszép vemhes alpesi anyakecskét vennünk az ország egyik legjobb tenyészetéből Némethné Biacsics Edittől, Dunaszigetről. Edit hosszú évek óta tartó alázatos tenyészmunkája és szakmai segítsége nagy távlatokat nyitott meg előttünk, amiért nem győzünk Neki elég hálásak lenni.

Az első években saját szaporulatból kívánjuk bővíteni az alpesi anyaállományunkat, majd ha a kívánt üzemméretet elértük, akkor a nagy értékű alpesi tenyészbakok eladásán kívül már gödölyéket, illetve anyaállatokat is szeretnénk értékesíteni, ezzel is elősegítve a magyar kecsketenyésztés minőségének javítását. 

Állattenyésztői mester diplománk megszerzése után mind a ketten úgy döntöttünk, hogy szakmai tudásunkat elmélyítve, a tudományos életben nagyobb szerepet vállalva elkezdjük kutatásainkat doktorandusz képzés keretein belül. 

A napi rutin feladatok - etetés, itatás, fejés, legeltetés, stb...- elvégzéséből egyaránt kivesszük a részünket, de persze mind a kettőnknek megvannak a maga erősségei, amivel inkább csak az egyikőnk szeret foglalkozni. Úgy gondoljuk igazán jó csapatot alkotunk. :)

Az állategészségügyi dolgok és takarmányozási kérdések nagy részéért én vagyok a felelős. Folyamatosan bújom a külföldi kecskéks szakirodalmakat, hogy minél szívnvonalasabb szinten tudjuk az állatainkat tartani és a  tenyésztést folytatni. 

A sajtkészítés is az én asztalom lett. :)

Szabados Vivien Bianka

Mindent, amit egy férfinak kell elvégeznie az istálló körül, azt természetesen én csinálom, továbbá a hivatalos ügyintézés és a hivatalokkal való kapcsolattartás is az én feladatom. Kiemelt célomnak tartom a környék gazdálkodóival való kapcsolatfelvételt a jövőnk és a vidék eredményes építéséért.

Szabados Andor

Fax : 123-456-7890

Follow Jennifer K :

Tel : 123-456-7890

Kecsegtető kecskefarm                                                                                  alpesikecske@gmail.com

H, 3757, Szőlősardó                                                                                                  +3630 / 579-19-68

© 2023 by The Plan. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now